#Walk

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Walk AUTh Innovation Accelerator δημιουργήθηκε για να αναδείξει το οικοσύστημα καινοτομίας του ΑΠΘ και να υποστηρίξει φοιτητές, πτυχιούχους και ακαδημαϊκό προσωπικό, στη μεταφορά των ιδεών τους στην κοινωνία με επιχειρηματικούς όρους.

Το όνομα του Κέντρου είναι εμπνευσμένο από την περιπατητική σχολή του Αριστοτέλη. Αντιλαμβανόμαστε τον περίπατο ως προοδευτική κίνηση προς τα εμπρός, με συγκεκριμένη πρόθεση.

εκπαίδευση, καλλιέργεια κουλτούρας και δημιουργία κοινότητας.

Η αποστολή του Walk είναι τριπλή

Κύρια δράση του Walk αποτελεί το πρόγραμμα επιτάχυνσης, με στόχους:

  1. την εκπαίδευση σε χρήσιμα μεθοδολογικά εργαλεία διαμόρφωσης ενός επιχειρηματικού μοντέλου και σε βασικές δεξιότητες σχετικές με τη σύγχρονη καινοτόμο επιχειρηματικότητα,
  1. την εκπαίδευση σε χρήσιμα μεθοδολογικά εργαλεία διαμόρφωσης ενός επιχειρηματικού μοντέλου και σε βασικές δεξιότητες σχετικές με τη σύγχρονη καινοτόμο επιχειρηματικότητα,
  1. τη δικτύωση με καταξιωμένους επαγγελματίες που προσφέρουν mentoring σε εξειδικευμένα θέματα
  1. την ενημέρωση για πηγές χρηματοδότησης και πρόσβαση σε κεφάλαια κίνησης

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Walk πραγματοποιούνται μαθήματα και διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας, καθώς και meetups μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας με
επαγγελματίες του κλάδου ενδιαφέροντός τους και ειδικούς του οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Όλα τα παραπάνω στοχεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικής εκπαίδευσης της ακαδημαϊκής κοινότητας και στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας επιχειρηματικού τρόπου σκέψης. Τέλος, από την φυσική και την ψηφιακή παρουσία του κέντρου στοχεύεται η δημιουργία μιας κοινότητας, ενός οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο ΑΠΘ.

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΑΠΘ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες της Αντιπρυτανείας Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης και υλοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του ΑΠΘ.