1ος Κύκλος Επιτάχυνσης

Στις 7 Απριλίου 2023 άνοιξε η πρόσκληση του 1ου Κύκλου του Walk | AUTh Innovation Accelerator. Μέχρι τις 21 Μαΐου δεχτήκαμε 51 αιτήσεις, πράγμα που καταδεικνύει τη δίψα της ακαδημαϊκής κοινότητας για ένα τέτοιο πρόγραμμα επιτάχυνσης! Έπειτα από αξιολόγηση, στο υπερεντατικό τριήμερο bootcamp πέρασαν 27 ομάδες, ενώ στο κυρίως μέρος της Α’ φάσης του 1ου Κύκλου εισήχθησαν οι εξής 18 ομάδες:

  • Mastin

    ,

    Ανάπτυξη ενός φαρμακευτικού σκευάσματος ενδομαστικής χρήσης για γαλακτοπαραγωγικά ζώα, το οποίο παρασκευάζεται αποκλειστικά από εδώδιμα υλικά φυσικής προέλευσης, ως εναλλακτικό των ενδομαστικών προϊόντων που είναι εμπορικά διαθέσιμα και έχουν ως κύριο συστατικό τους το υπονιτρικό βισμούθιο.

  • Kori

    ,

    VR συσκευή που ενισχύει τη διαγνωστική εμπειρία και την απομακρυσμένη παρακολούθηση των παιδιατρικών οφθαλμολογικών ασθενών.

  • LifeProvider

    ,

    Διασύνδεση ψυχιάτρων με κλινικούς φαρμακοποιούς μέσω πλατφόρμας.

  • Opth@home

    ,

    Τακτικός έλεγχος ασθενών με ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου.

  • Protein-is

    Κόμβος (hub) διεπαφής, αλληλεπίδρασης, συνεργασίας και επιμόρφωσης για τις πρωτεΐνες από συμβατικές και εναλλακτικές πηγές στα τρόφιμα μεταξύ Παραγωγών, Βιομηχανίας, Ανθρώπινου Δυναμικού και Πανεπιστημίου, με σκοπό την ολιστική, εξειδικευμένη στις πρωτεΐνες και στοχευμένη ανά πελάτη παροχή υπηρεσιών έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων/επιμόρφωσης.

  • Microfarm

    Παραγωγή θρεπτικών μικρολαχανικών (microgreens), σε κλειστό ελεγχόμενο περιβάλλον – κάθετης γεωργίας (vertical farming).

  • Food Micro Lab

    Αναπτύσσουμε μια πλατφόρμα εξειδικευμένων, σύγχρονων, εύχρηστων web-εφαρμογών για υποστήριξη της λήψης κρίσιμων αποφάσεων για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων στην βιομηχανία τροφίμων μειώνοντας την σπατάλη.

  • AgrofoodRnD

    Ανάπτυξη και παροχή τεχνογνωσίας για την παραγωγή εκχυλισμάτων από αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά καθώς και από παραπροϊόντα και απόβλητα της βιομηχανίας τροφίμων με χρήση βελτιστοποιημένων «πράσινων» τεχνικών εκχύλισης και διαλυτών, με στόχο τη χρησιμοποίησή τους ως Α’ ύλες (π.χ. φυσικές χρωστικές, αντιοξειδωτικά, αντιμικροβιακά, ενισχυτικά γεύσης κ.α.) Ελληνικής προέλευσης, σε καινοτόμα προϊόντα τροφίμων με σκοπό την

  • Spora

    ,

    Η SPORA αποτελεί ένα εξειδικευμένο επιχειρηματικό δίκτυο στο χώρο του αγροτικού τομέα, που προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους έναν ευέλικτο και εύκολο τρόπο να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις για οτιδήποτε αφορά τον πρωτογενή τομέα.

  • Spotbuddy

    ,

    Δημιουργία πλατφόρμας με την μορφή φορητής εφαρμογής, όπου συγκεντρώνονται όλα τα δεδομένα των ιδιωτικών πάρκινγκ της πόλης.

Οι 14 από αυτές συμμετείχαν στο Demo Day της 12ης Ιουλίου, όπου αξιοποίησαν τις γνώσεις και τις τεχνικές που απέκτησαν από τα Masterclasses και τις συνεδρίες coaching κατά τη διάρκεια των προηγούμενων έξι εβδομάδων. Παρουσίασαν έτσι, με ιδιαίτερη επιδεξιότητα τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους προσπάθειες ενώπιον μιας κριτικής επιτροπής που αποτελούνταν από έμπειρους εκπροσώπους του οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας της πόλης.

Με μικρές διαφορές, οι νικήτριες ομάδες που αναδείχθηκαν στο 1ο Demo Day ήταν οι MindEscape της εταιρείας – τεχνοβλαστού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης RealMINT, Mastin, και MAXPIX, τα μέλη των οποίων έχουν εξασφαλίσει πλέον τη θέση τους σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια σχετικά με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Gallery & Media